Μαραθώνας Μόλις 4 χλμ. από το λιμάνι της Αίγινας, ο Μαραθώνας είναι το πιο γνωστό τουριστικό θέρετρο του νησιού. Μία μεγάλη αμμώδης παραλία, χωρισμένη νοητά σε τρεις μικρότερες από φυσικές και τεχνικές προβλήτες που δένουν τα καϊκάκια, είναι η παραλία που αγαπούν τα παιδιά, η αμμουδιά που θέλουν οι μεγάλοι, η θάλασσα με το βαθύ γαλάζιο που επιζητούν όλοι. Εδώ, στη «μεσαία» αμμουδιά, την πιο ήσυχη, μακριά από τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες, με τις βαρκούλες να λικνίζονται και τον απόηχο του παιχνιδιού, φιλοξενείται η Ostria και σας περιμένει…

Από το λιμάνι του Πειραιά, σε 1 ώρα και 15 λεπτά με Ferry Boat για επιβάτες και οχήματα, βρίσκεστε στο λιμάνι της Αίγινας. Στην είσοδό του θα σας υποδεχτεί ο ναός του Αγίου Νικόλα του Θαλασσινού. Στο δρόμο σας τα νεοκλασικά του 19ου αιώνα, οι άμαξες με τα άλογα, τα πλακόστρωτα δρομάκια, οι ολόλευκες εκκλησιές, τα επιβλητικά αρχοντικά και φυσικά η θάλασσα.

Η Αίγινα είναι ένα μικρό νησί του αργοσαρωνικού. Ένα μεγάλο νησί σε ιστορία. Ένα νησί πανέμορφο, ρομαντικό, πλούσιο σε εκδηλώσεις, σε παράδοση, σε επισκέπτες που επιζητούν τον ποιοτικό τουρισμό. Η Αίγινα, η ωραιότερη από τις 20 κόρες του Ασωπού κατά τη μυθολογία, που μαζί της ο Δίας απέκτησε ένα γιο και οι απόγονοί του γέννησαν τον Αχιλλέα και τον Αίαντα, τους ήρωες του Τρωικού πολέμου, φέρει στη γη της μοναδικά ιστορικά μνημεία, το ναό της Αφαίας, τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, το ναό του Ελλάνιου Δία.

Η νεότερη ιστορία βρίσκει την Αίγινα να πρωταγωνιστεί στην επανάσταση του 1821, ενώ το 1828 γίνεται η πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, ο Μητροπολιτικός Ναός, το Κυβερνείο και το Ορφανοτροφείο αποτελούν κτίσματα -μάρτυρες εκείνης της εποχής που το νησί έγινε η έδρα του πρώτου κυβερνήτη της ελεύθερης από τους Τούρκους Ελλάδας.

Η Κυψέλη με την πανέμορφη παλιά εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Μούλου, η Σουβάλα με τις θερμές πηγές, η Παλαιοχώρα με το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και τα μεσαιωνικά εκκλησάκια που χτίστηκαν από το φόβο των πειρατών, η Παχιά Ράχη με το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων αποτελούν μερικές διαλεκτές διαδρομές στην ενδοχώρα για πεζοπορία, για χαλάρωση, για ψυχαγωγία. Για διασκέδαση οι παραλίες ολόγυρα. Η Αγία Μαρίνα με την παραλία και το πευκόφυτο δάσος της, η ήσυχη Βάγια που παραπέμπει στην υπέροχη Ζωρζ Σαρρή και το «Ο Θησαυρός της Βαγίας», η Αιγινήτισσα με τα πρασινογάλαζα νερά και ο Μαραθώνας.