Κάθε μπουκιά, κάθε γουλιά, κάθε ματιά, φωτίζεται από τον ήλιο που λαμπυρίζει τη θάλασσα και τη γη ολόγυρα. Κάποια φτιαγμένα από το χέρι του Θεού. Κάποια από τα χέρια τα δικά μας. Των ανθρώπων της Ostria.

Στην γνωστή παραλία του Μαραθώνα, στην περίφημη Αίγινα, γνωστή στον κόσμο που αγαπά την αύρα του Αιγαίου και τη γαλήνη του Σαρωνικού, το εστιατόριο Ostria ξυπνά από νωρίς. Διαλέγει από το περιβόλι αυτά που είναι έτοιμα να μαζευτούν. Τα κολοκύθια, τα χόρτα και τις πατάτες. Ετοιμάζει το πρωινό πριν ο ήλιος ανατείλει. Βάζει τον μοσχοβολιστό καφέ σε μια μεριά, τα δροσερά φρούτα, το μυρωδάτο ψωμί, τις μαρμελάδες και τα μέλια, τα φρέσκα αυγά στο κέντρο του μεγάλου τραπεζιού και ετοιμάζεται να δεχτεί τις πρώτες παραγγελίες της ημέρας.

Στην κουζίνα, κόβουμε, ξεχωρίζουμε, βάζουμε μπρος τη φωτιά και ξεκινάμε. Το κρεμμύδι τσιγαρίζει, η ντομάτα τρίβεται και ευωδιάζει, η φάβα βράζει, οι πατάτες κόβονται… Το μεσημέρι όλα είναι έτοιμα από νωρίς. Τοποθετημένα στη σειρά αποτελούν πρόκληση για πρώτο, δεύτερο, τρίτο και πόσα ακόμη πιάτα στη σειρά. Το απόγευμα καφεδάκι με ένα γλυκό του κουταλιού ή ένα ρυζόγαλο. Το βράδυ, η κουζίνα δυνατή και ακάματη, λίγο πριν ο ήλιος βουτήξει στα νερά μπροστά μας, είναι έτοιμη να δεχτεί για ακόμη μια φορά τις επιθυμίες του πελάτη.

Αν στην Ostria βρήκατε το σκηνικό της αρεσκείας για να γιορτάσετε τη βάπτιση του μικρού σας ήρωα, τα γενέθλια, τη γιορτή, την επέτειο ενός σημαντικού γεγονότος της ζωής σας, είμαστε έτοιμοι να σχεδιάσουμε το μενού που προτιμάτε και να το ετοιμάσουμε όπως πρέπει στην ώρα του. Επιπλέον, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όποιον ορίζετε για μία ολοκληρωμένη εκδήλωση.

Λίγα ακόμη… αλλά σημαντικά

Στην Ostria νιώθουμε την ανάγκη να δώσουμε πίσω στο όμορφο περιβάλλον που ευλογηθήκαμε, ό,τι περισσότερο μπορούμε. Το ζεστό μας νερό έρχεται από τη χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα για ό,τι χρειαστεί: κουζίνα, πλυντήρια, κ.ά.. Ανακυκλώνουμε με προσοχή το γυαλί, τα μεταλλικά κουτιά, το πλαστικό. Το νερό από το πλύσιμο των λαχανικών επιστρέφει στα λουλούδια του κήπου μας για να τα ποτίσει. Κάθε χρόνο, καθαρίζουμε την παραλία μας από τα φύκια, τα οποία μαζεύουμε και χρησιμοποιούμε ως λίπασμα για το περιβόλι μας μαζί με την κοπριά από τα ζώα μας. Δεν πετάμε ποτέ τα υπολείμματα τροφών που μπορεί να αποτελέσουν τροφή για τις κότες και τις κατσίκες μας, όπως τις φλούδες και μέρη από λαχανικά και φρούτα, ψωμί και άλλα. Στην Ostria εντάξαμε όλες αυτές τις μικρές «παρενθέσεις» στην καθημερινότητά μας, θεωρώντας τες απαραίτητες στην αλυσίδα της ανάπτυξης με οικολογική συνείδηση.


Στην Ostria εντάξαμε όλες αυτές τις μικρές «παρενθέσεις» στην καθημερινότητά μας, θεωρώντας τες απαραίτητες στην αλυσίδα της ανάπτυξης με οικολογική συνείδηση.